dijous, 17 de gener del 2008

La mentida

Pots viure DINS una mentida, o AMB una mentida.

Són bones les mentides piadoses?
És bo que algú te faci creure que tot està bé perquè si veiessis que tot és una merda i que res va bé estaries malament?
A mi m'ho han fet i després quan toques amb es peus a terra i veus que tot és una gran mentida te'n dus una hòstia tan forta que costa molt més assimilar-ho que si des d'un bon principi t'haguessin deixat ses coses clares. Així que és pitjor es remei que sa malaltia.

Tampoc entenc com hi ha gent que pot viure amb una mentida... Jo no podria arrossegar aquesta càrrega tota sa meva vida... Sobretot si això implicàs tenir enganyat a algú proper a jo i que m'importa. Però el que encara me resulta més difícil d'entendre és com poden dormir tranquils els mentiders. Ni els mentiders, ni els lladres, ni els assassins... Sabent que estan fent mal a gent que no ha fet res dolent. És l'egoisme el que els du a dir mentides, a matar o a robar. Els mentiders ho fan perquè no volen o no poden assumir la realitat, i si l'assumeixen estan "autocondemnant-se" a no tenir allò que volen. I per la seva immaduresa i el no voler ser conseqüents amb els seus actes castiguen a persones innocents a viure a una realitat irreal.
Els lladres i assassins també ho són per pur egoisme. Els primers per augmentar la seva riquesa o simplement sobreviure; i els segons per satisfer una necessitat que, Déu sap perquè, tenen. Però si us fixau els tres ho fan per ELLS. Per sentir-se bé ells. Passant per damunt de qui sigui per aconseguir la seva suposada felicitat.

Clar que pot ser sigui jo qui té una visió massa distorsionada de la realitat i m'he quedat amb sa visió idíl·lica que t'intenten inculcar a s'escola quan ets petit...

S'agafa abans a un mentider que a un coix... Sí?Segur? Discrep amb aquesta afirmació. Perquè si vols creure't al mentider ho fas. Sa presó està plena de persones es pares des quals segueixen creient que els seus fill són innocents! Hi ha infinitat de parelles banyudes (moltes vegades es dos components) que segueixen pensant que s'altre "mai faria una cosa així". Idò resulta que sí. Que aquesta confiança cega en certes persones normalment és traïda i tot i que ho sabem no ho volem acceptar i ens auto-enganyam.

Però cadascú té sa decisió de viure dins aquesta mentida o deixar sa por enfora i tirar-se a sa piscina per començar una nova vida, que pot ser sigui de puta mare o pot ser sigui una merda...


"Reflexionem-hi si us plau. Reflexionem-hi"