dimarts, 4 de març del 2008

Señor Zapatero deje de hablar de datos macroeconómicos

El segon debat ha finalitzat. Feia falta fer-lo? Gairebé la meitat ha estat un rèplica del primer!!

Ens mereixen la nostra confiança algun dels dos candiats? Sincerament, crec que els dos són bastant fluixos. Tant el primer com el segon debat han estat en la seva majoria un monòleg! Cadascú duia els seus temes preparats i els vomitaven! Em recorda a quan els estudiants no estudien, sinó que empollen. Arriba l'examen i vomiten tot el que han memoritzat al peu de la lletra. Sense tenir un coneixement més ampli i arguments per interrelacionar conceptes. Doncs els polítics han fet el mateix. Han estat incapaços de fer bons arguments i defensar-se de les acusacions del seu adversari perquè en alguns casos no sabien ni de què els estaven parlant!

En Zapatero deu ser extremadament organitzat i sense dots per a la improvització. Això sol amagar una persona insegura de si mateixa. Ell tenia fet una esquem del que parlaria a cada bloc i no se'l botava!! Al primer debat va aplaçar el tema de la immigració fins a dues vegades dient: "Luego me referiré a ella". Al final en va parlar però molt per damunt i no va contestar ni de bon grau les intenses acusacions que va fer Rajoy en aquest tema. El líder del PSOE tenia altres punts a tractar i no va poder donar ni una mica de flexibilitat al seu guió per contestar al gallec.

Per altra banda en Rajoy va fer bastant el paperot dient dilluns passat en repetides ocasions: "Señor Zapatero deje de hablar de datos macroeconómicos. Hable, por ejemplo, de la subida de alimentos como el pan o la leche". No em vull fer l'entesa en economia perquè precisament no ho sóc. Però la macroeconomia inclou aspectes com la pujada dels aliments i l'atur. Així doncs, com volia que parlàs d'això sense utilitzar dades macroeconòmiques?

Sé que es bastant desalentador saber que un d'aquells dos personatges serà el president, però crec que en aquest cas no em de pensar en quin ens agrada més sinó en quin ens desagrada menys. I qui ens pot perjudiacr menys.

Vull expressar la meva discomformitat amb la marginació que estan tenint la resta de partits en aquesta campanya electoral. Pareix que estam en un sistema bipartidista. És que ja no estic aspiarant a que es xerri de petits partits que només es presenten a territoris concrets i que puc entendre que als asturiants no els importi gaire el que defensi Unitat, a l'igual que a mi no m'importa en sobremesura el Partit Andalusista. Estic parlant de partits que jo pensava que eren mínimament importants fins ara. On és Esquerra Unida?? Heu sentit en Llamazares molt sovint?

M'agradaria acabar aquesta entrada amb una de les alusions més enginyoses i brillants al debat. Va ser d'Alfonso Guerra: "Se busca a una niña, lleva un bonobús, le acompaña un abuelito jubilado de Endesa con una pequeña pensión. Ella responde al nombre de Esperanza y a el le llaman globo pinchado. Sus padres Mariano y José Mari ruegan se pongan en contacto con ellos si les han visto: Calle Conferencia Episcopal nº 1".




Reflexionem-hi si us plau, reflexionem-hi.

2 comentaris:

Jiuix ha dit...

Tot plegat és una gran farsa...

joan ha dit...

hola roskilla! ben tornada!

sempre tinc la sensació que juguen, i molt bé, amb la ignorància, la poca memòria i l'aïllament de la gent. Xo eleccions rere eleccions els hi demostrem!
Un any més, seguiré, com tu bé has dit, decantar-me pel menys tocapilotes i mentider... encara que ja fa uns dies que estic pensant en izquierda unida.. no pactaran amb el PP i seria un vot mig en contra del psoe... perque segurament els hi toqui pactar amb ells.. ui no se.. a dormir!

muak!!


º_o