dimecres, 11 de març del 2009

Sense cadires ni taules a Perpinyà!

Les protestes a la Universitat de Perpinyà contra la llei de reforma universitària (LRU) que vol aplicar el govern francès s'intensifiquen. El campus roman blocat. Fa quinze dies que les aules no disposen ni de taules ni de cadires: buidar-les fou una decisió de professors i estudiants, que volien impedir així que s'hi fes classe. Avui s'hi ha convocat una concentració a dos quarts de dues i demà una manifestació recorrerà Perpinyà.

Segons que explica a VilaWeb Pere Habet, membre del comitè de vaga dels estudiants, les reformes que es volen aplicar afecten tant a estudiants com a personal docent i d'administració i serveis. És per això que 'tothom s'ha mobilitzat'.

A la Universitat de Perpinyà, per tant, s'han deixat d'impartir la majoria de les classes. S'hi ha organitzat, però, una 'universitat alternativa, una universitat crític i popular', explica Pere Habet. Tothom és convidat a participar-hi, també les persones que no formen part de l'àmbit universitari. 'Fem taules rodones, xerrades, exposicions, tallers... Tractem de temes diversos, no necessàriament vinculats a la universitat, com ara la crisi o els sense-papers'.

El comitè de vaga de professors i estudiants es reunirà avui per a reflexionar sobre les mobilitzacions dutes a terme fins al moment i debatre com acarar-ne el futur, especialment a partir de la vaga interprofessional que es farà el 19 de març pròxim. Aquesta vaga, que a Perpinyà esperen que tinga un seguiment important, ha estat convocada a tot l'estat francès.