dijous, 19 de març del 2009

Persecucions policials i càrregues desmesurades dels Mossos a Barcelona durant tot dimecres 18 de març

Durant tot el dia s'han estat produint persecucions del Mossos d'Esquadra als estudiants arreu de Barcelona. A les 5 del matí s'ha desallotjat el rectorat de la UB, a les 9 han intentat tornar a entrar i els policies ho han impedit. Posteriorment, a les 12 hi ha hagut una concentració a Plaça Universitat per protestar contra la càrrega desmesurada i ha acabat amb una violència i agressivitat per part del cossos de "seguretat" totalment desproporcionada.

A les 20h s'ha convocat una concentració a Plaça Universitat per a protestar novament per l'abús de poder que han exercit reiteradament els policies. A la Rambla i a Portal de l'Àngel hi ha hagut unes quantes empentes però res greu. En arribar a Via Laietana a l'altura de Plaça Sant Jaume el clima de tensió ha esclatat i la càrrega indiscriminada dels Mossos d'Esquadra ha estat brutal. No s'han conformat amb envestir a tothom que se'ls posava davant, han perseguit als manifestants pels carrerons de Ciutat Vella, els han arraconat i quan els tenien immobilitzats els han començat a agredir. Jo hi era. No ens deixaven sortir d'aquells carrers, nosaltres no voliem enfrontament, només voliem fugir, però no ens deixaven. Volien apallissar-nos, i així ho han fet en molts casos. Han obert caps, celles, han romput clavícules i colzes. Als periodistes que estaven cobrint la notícia també els han pegat, i no per accident precisament. Hi ha imatges on es veu que un reporter gràfic que anava identificat amb braçalet de premsa ha estat colpejat reiterades vegades fins que li han deixat l'ull de vellut i la cara plena de ferides.

Han pegat a un nen de 10 anys que estava amb els seus pares passejant quan s'han trobat amb la manifestació. Els pares veient l'indiscutible abús de poder que estaven exercint el Mossos els han increpat per a que deixassin estar els manifestants, ha estat llavors quan els han pegat les porrades.

Us escric aquest mail perquè sé que vosaltres em coneixeu i sabeu que jo no sóc una persona violenta ni que cerqui confrontació. Us escric aquest mail perquè vull que per favor reaccioneu davant aquestes agresions, que us adoneu que nosaltres no som els dolents de la pel·lícula. El que ha passat durant tot el dia d'avui no té nom. Corregesc, el que ha passat avui sí que té un nom: Terrorisme d'Estat.


Salut i força per tots!


Rosa Illa Torrens