dimecres, 18 de març del 2009

La democràcia és la violència legitimada de l'Estat

Avui, dimecres 18 de març, a les 5h de la matinada, els Mossos d'Esquadra han desallotjat la universitat central de la UB.

Després de 4 mesos d'ocupació pacífica, de converses on el Rector assegurava per activa i per passiva que els mossos no entrarien a la seva universitat, ens cau la cara d'indignació i de vergonya quan s'opta per la violència i la repressió policial com a mesura per intentar acallar unes veus que tan sols demanen que la democràcia en la qual ens volen fer creure que vivim, es faci efectiva: un diàleg transparent sobre la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior. És evident que la informació que circula sobre aquest tema és controvertida, i que les campanyes publicitàries impulsades des de les institucions i la premsa, col·laboren en el descrèdit i l'estigmatització d'aquells que estem treballant de forma crítica per aconseguir una transformació real de la universitat. Aboquen merda sobre tota la feina que s'està impulsant des del moviment estudiantil, i a força de repetir-ho, pretenen convertir-la en veritats.

Quina mena de democràcia és la que respon a les veus crítiques amb violència policial? amb violència a dintre de la universitat, i també a fora, quan començava a apropar-se el despertar de la ciutat i no interessava la imatge de les forces de la repressió presidint la façana de la molt honorable Universitat de Barcelona, quan a les 8h del matí hi ha hagut càrregues brutals contra els estudiants, que s'han saldat amb molts contusionats i ferits. Els mitjans de comunicació suavitzaran el contingut de la notícia, o aniran només al morbo, això ho sabem, però cal que ens comuniquem entre nosaltres i comencem a fer sentir les veritats:

El que ha passat avui és una vergonya, i és inadmisible que seguim callats quan al carrer s'apallissen a companys d'aquesta forma.

Avui s'ha convocat a la comunitat universitària a les 12h a plaça universitat.

Al vespre, a les 20h., es fa una crida a tota la societat a sortir al carrer (també a pl. Universitat) per mostrar la nostra indignació davant dels fets d'avui i dir un NO ben clar a la repressió policial contra el pensament crític.