dimarts, 21 d’octubre del 2008

Bolonya i les conseqüències

Arran dels fets ocorreguts el 4 de març (amb la tancada a la Facultat de Lletres i l'entrada dels mossos a la Universitat) i els fets dels dies 29 i 30 de maig a la UAB (amb la constitució irregular de la Junta Permanent i l'intent d'aprovar els graus) es van obrir 33 expedients sancionadors. És a dir, hi ha 31 persones (hi ha dues persones que tenen dos expedients diferents) que, amb una llei franquista de l'any 1954, poden ser expulsades de la Universitat, a més de perdre drets de matrícula i beques. A dia d'avui aquests expedients continuen el seu curs després de les primeres al·legacions i les primeres compareixences dels testimonis. Des del primer moment ha quedat evidenciat que el motiu d'aquests expedients és el de criminalitzar el moviment estudiantil de la Universitat i el d'intentar acabar, també, amb el teixit associatiu que s'hi cou.

Però això no és tot. Ara s'han obert 15 procediments judicials contra persones de la Facultat de Filosofia i Lletres. 15 persones a qui imputen lesions, ocupació del Rectorat, ocupació del Deganat i confessió de secrets. 15 persones que, paral·lelament al seu expedient sancionador, ara tenen, també, un judici per delictes. El cos de seguretat de la Universitat i la mateixa Universitat Autònoma de Barcelona es personifiquen com a acusació particular.

A més a més, ja hi ha unes quantes persones que treballaven per la Universitat i que aquest any han vist com no se'ls hi renovaven les seves beques de col·laboració o els seus contractes.

Avui en dia, part del moviment estudiantil de la UAB està en mans d'advocats per participar en la lluita contra el procés de Bolonya. La Universitat Autònoma que sempre se les ha donades de 'progressista' ara persegueix els estudiants que discrepen de les seves polítiques i de les seves decisions. S'està duent a terme un procés administratiu incapaç d'individualitzar els fets i, en molts casos, sense proves. I ara mateix, amb aquests 15 procediments judicials, la Universitat ha reafirmat la seva postura de falta de diàleg amb els estudiants.


Evidentment, qualsevol persona amb una mica de sentit comú s'adonarà de la desproporcionalitat d'aquestes mesures i de la persecució política a la qual estem sotmesos i sotmeses part de l'alumnat de la Universitat. És per a tot això que us demano que feu la màxima difusió del cas, dins i fora de la comunitat universitària. No pot ser que se'ns criminalitzi per no pensar com ells.

Anna




Reflexionem-hi, si us plau. Reflexionem-hi.